Calahonda ligger väldigt bra till längs kusten Costa del Sol. 10 minuter till de större städerna Fuengirola och Marbella samt 15 minuter till Puerto Banús. Calahonda har såväl nybyggen som något äldre bebyggelse. Generellt är det nyare byggnationer högst upp i Calahonda. Vårt bostadsområde ligger i nedre delen av Calahonda och har därför direkt närhet till det mesta.

Film från stranden som ligger 250m från lägenheten

Strand Den närmsta stranden ligger 250m från lägenheten och heter Royal Beach. Du tar dig dit genom tunneln under vägen utan några brantare backar. På stranden ligger en trevlig restaurang. Längst stranden löper en promenadväg i båda riktningarna så du lätt tar dig till andra restauranger längst stranden. Det finns flera restauranger kring strandområdet och flera av dem är öppna året runt. Följer du strandpromenaden öst kommer du till de närliggande småbyarna och slutligen till den lite större byn Cala de mijas. Strandpromenaden på 5km längst havet binder ihop hela Mijaskusten. En underbar promenadväg som måste upplevas! Går du istället ca tio minuter väster ut kommer du till Cabopino båthamn med sin unika sandstrand och naturreservat. Cabopino bjuder på en lite lyxigare miljö med sin båthamn och några finare restauranger. Cabopino långa sandstrand anses vara den finaste i hela costa del sol. Om du vill, kan du till och med gå hela vägen till Marbella via stranden.  Promenadväg från la Cala de mijas till Calahonda. Båthamnen – Cabopino marinan

Köpcentrum och restauranger

Vid det närliggande torget (100m) hittar man de viktigaste, såsom matbutiker, bageri, caféer och restauranger. Men också övrig service som tandläkare, apotek, allt-affär, bank och frisör mm. Förutom strandpromenaden kan du även följa vägen i båda riktningarna. Går du mot öst finns det mesta. Det är 200m till ett stort gym, sen följer ytterligare butiker, restauranger, caféer ända fram till restaurang- köpcentret El Zoco som ligger 10 minuter från bostaden och har flertalet restauranger och övrig service. El Zoco är känt för att ha ett brett utbud av restauranger till bra priser. Samtliga restauranger, caféer och köpcentren ligger med gångavstånd utan några brantare backar. Du kan självklart också nå Le Zoco genom att följa strandpromenaden längst havet och gå uppåt mot de centrala delarna. Promenaden till El Zoco tar då istället 15 minuter.

Går ni 10 minuter Nord-öst uppåt från lägenheten kommer ni till den mer kommersiella restauranggatan Aveny de Espania som bjuder på en del pärlor som Tapavino men är också ett alternativ för flera hotell och bostäder som finns på höjden. Därav något högre priser och varierande kvalitet på maten. Vi rekommenderar starkt de närmaste strandnära restaurangerna kring strandpromenaden som Royal, La Luna, El Capricho, Buena Vista eller Las Duna. De närmaste på torget som Mona Lisa Bistro, Miel y Nata eller The Terrass om man vill äta något enklare i centrum. Inom närområdet rekommenderar vi G&S, The New Beach House och Jimmy Oliver Café samt självklart El Zoco om man vill variera sig och ha ett stort urval. På andra sidan vägen från El Zoco mot stranden finns också flera restauranger där vi kan rekommendera La Estancia och Da Vinci. Det finns alltså en hel del restauranger i närområdet att utforska för den som vill och vi har inte själva hunnit testa alla men vår uppfattning är att de strandnära restaurangerna nära vår lägenhet ger oss mest och därför återkommer vi ofta till dem. Bra priser, underbar miljö och god mat helt enkelt.

Golf och sport 

Calahonda har 6 golfbanor inom en halvmils omkrets. Det fantastiska med Calahonda för en golfare är att du har gångavstånd till tre fina golfbanor! Det finns också padel- och tennisbanor, gym och dykskola här. Karta över golfbanor kring Calahonda Information om golf i området. 

En av Costa del sol bästa dykskola finns här så för den intresserade rekommenderar vi att ni kontakta Calahondas egna dykinstruktör Nick. Han har både god erfarenhet och recensioner för att lyckas få alla oavsett ålder att bli riktigt bra dykare. 

Padel- och tennisklubbar är också något väl förknippat med Costa del sol. Längst stranden väster ut hittar ni enklare klubbar som man kan kontakta, En liten bit Norr upp från lägenhet finner ni Club del Sol. En av de största tennisklubbar för allmänna spelare i hela Spanien. Där kan man boka tid per timme utan några meriter eller medlemskap. Anläggningen har även andra hälsofrämjande aktiviteter som Gym och Squash.

Lugnt och nära naturen

Calahonda är en perfekt plats att varva ner på. Bostadsområdena är mycket lugnare än inne i Fuengirola eller Marbella och trädgårdarna är större och lummigare. En av de saker som utmärker Calahonda är att du är närmare naturen än på de flesta andra ställen på Costa del Sol. Det finns mycket fina stigar nära naturen. Förutom promenadvägen som följer stranden finns ett litet naturreservat 150m från lägenheten som erbjuder fina promenadstigar. En liten bit upp  200 m nord-väst från det närliggande torget hittar man Calahonda paraque som är en stor park med flera promenadstigar. Längre upp  i Calahonda finns också en hundpark, en av de största i Andalusien. Allt ligger dessutom på gångavstånd, vilket gör att man lätt får vardagsmotion. Med klimatet som råder här är det också skönt att gå en promenad i vintersolen eller under de ljumna sommarkvällarna, oavsett om det är en ren nöjespromenad eller att man går ärende till någon mataffär eller köpcenter.

Kollektivtrafik i området

 Busshållplatserna ligger 200 meter från lägenheten och bussförbindelserna mellan Fuengirola-Cala de mijas-Calahonda samt mellan Calahonda-Marabella-Puerto Banus är mycket goda. Det går minst en buss var 30:e minut alla dagar i veckan.

Pendeltåg från Fuengirola-Malaga går var 20min i båda riktningarna och stannar även i Benalmadena och Torremolinos.

Det finns även direktbussar mellan malaga-marbella samt andra busslinjer för den som vill utforska andra delar av området.

Värt att göra i Costa del sol

En omfattande guide till de bästa stränderna på Costa del Sol.

12 dagsutflykter som du inte får missa på Costa del Sol.

26 aktiviteter dina barn kommer att älska på Costa del Sol.

Skidåkning i Sierra Nevada 2,5h från området.